Karulauguheeringas

Kodutohter
29.04.2022
Shutterstock

Kevadel võib heeringasalati teha sibula asemel karulauguga.

8 portsjonit

 

3 dl hakitud karulaugulehti

300 g kergelt soolatud heeringafileed

200 g hapukoort

0,5 dl majoneesi

8 keedetud muna

pisut suhkrut, soola ja musta pipart

 

 

1. Kalla nõgeselehed sõelal keeva veega üle. Loputa külma veega ja kuivata majapidamispaberi vahel. Haki peeneks.

2. Loputa heeringafileed külma veega, kuivata majapidamispaberiga ja lõika tükkideks. Sega kausis hapukoor, majonees, hakitud nõgeselehed. Maitsesta riivitud küüslauguküüne, soola, suhkru, pipra ja hakitud tilliga.

3. Sega heeringatükid ja koorekaste, ning pane paariks tunniks külmkappi maitsestuma.

Serveeri koos värske kartuli, keedetud muna ja soolakala lõiguga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid