Päeva retsept: herne püreesupp

Kodutohter
29.08.2020
Shutterstock

Erkroheline ja tervislik suvine supp.

Hernepüreesupp

kahele või eelroaks neljale

 

1 sl õli

1 hakitud sibul

400 g külmutatud herneid

8 dl vett

köögiviljapuljongi kuubik

1-2 dl kohvi- või kaerakoort

1 sl sidrunimahla

2 sl sulatatud juustu

pisut soola ja jahvatatud musta pipart

 

Kuumuta poti põhjas õli ja kuumuta seal natuke aega hakitud sibulat. Lisa herned, vesi ja puljongikuubik. Keeda madala kuumusel 5 minutit. Püreeri saumikseriga sealsamas potis. Kuumuta keemiseni, tõsta pott pliidilt ja lisa kohvi- või kaerakoor, sidrunimahl, sulatatud juust ja ülejäänud maitseained. Paku piduliku õhtusöögi eelroaks või pearoaks koos avokaado ja paprikaga võileibadega.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid