4 portsjonit
4 kana rinnafileed (u 200g tk)
4 sl magedat võid
värskelt jahvatatud musta pipart, soola
3 sibulat
4 sl palsamäädikat
2 peenekshakitud küüslauguküünt
4 sl kuiva valget veini
2 dl kanapuljongit
½ tl suhkrut
1 sl hakitud värsket peterselli
serveerimiseks rohelist salatit
Lõika rinnafileed terava noaga pooleks, nii et saaks kaheksa tükki. Sulata pool võikogusest pannil keskmise kuumuse juures. Lisa fileetükid ja küpseta 3-5 minutiga kuldpruuniks, keera üks kord ümber ning maitsesta soola ja pipraga.
Koori ja viiluta sibulad ning lisa pannile, pane kaas peale ja küpseta madalal kuumusel 5-7 minutit, aeg-ajalt panni raputades ja fileetükke keerates.
Tõsta kanafileed taldrikule. Lisa pannile palsamäädikas ja kuumuta aeg-ajalt segades umbes üks minut, kuni vedelik on peaaegu ära auranud. Lisa küüslauk, vein, puljong ja sega.
Pane kanatükid tagasi pannile. Kata pann kaanega ja kuumuta kergelt 3-5 minutit, kuni filee on pehme.
Tõsta fileetükid ja sibulad serveerimisalusele ja kata kinni, et toit ei jahtuks. Suurenda kuumust ja keeda kiiresti leent, kuni seda jääb poole vähemaks.
Keera kuumus ära, lisa ülejäänud või, vispelda, kuni kaste on kergelt paksenenud ja sile. Sega hulka petersell ja vala kaste kanafileedele ja sibulatele. Serveeri kohe koos rohelise salatiga.