Umami kana

Kodutohter
26.11.2024
Shutterstock

Parimad kanatoidud on need, kus maitsev kaste maitsestab mahedat liha. Selles retseptis teevad oma töö ära palsamiäädikas ja sügisene seenesaak.

6-8 portsjonit


1 kg kanafileed
näputäis soola
paar jahvatust veskist musta pipart
1 supilusikatäis oliiviõli
1 supilusikatäis võid
3-4 dl külmutatud seeni
2 supilusikatäit speltanisujahu
2 dl vahukoort
1,5 dl kanapuljongit (fondist või kuubikust)
2 sl palsamiäädikat
0,5 teelusikatäit soola

paar jahvatust veskist musta pipart
peotäis peterselli

Tambi kanafileed veidi õhemaks. Prae kanafileed õli-võisegus mõlemalt poolt kuldpruuniks. Maitsesta soola ja pipraga, tõsta kanafileed pannilt kõrvale.

Lisa pannile õli ja prae seeni paar minutit. Lisa speltanisujahu ja kuumuta segades.
Lisa koor, kanapuljong ja palsamiäädikas. Keeda veidi, kuni kaste veidi pakseneb. Lisa kastmele kanafileed ja puista peale hakitud petersell.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid