Päeva retsept: kapsavorm

05.09.2020
Shutterstock

Kapsa-hakklihahautisele vahelduseks võib teha hoopis kapsavormi.

Kapsavorm sarvekestega

6-8 portsjonit

 

200 g väikseid sarvekesi

1 kg peakapsast

1 suur porgand

400 g seguhakkliha

1 sibul

1 sl rapsiõli

2 dl puljongit

1 dl rõõska või hapukoort

soola, musta pipart

1 loorberileht

1 tl kuivatatud majoraani

1 tl kuivataud tüümiani

 

Peale

riivleiba

võitükke

 

Keeda sarvekesed soolases vees poolpehmeks, vala sõelale ja nõruta.

Lõika kapsas õhukesteks ribadeks, riivi porgand. Kuumuta poti põhjas tilk õli ja hauta kapsas ja porgand poolpehmeks. Lisa loorberileht ja vajadusel tilk vett. Maitsesta soola ja pipraga.

Haki sibul. Pruunista pannil hakkliha, lisa sibul ja kuumuta veel pisut.

Sega potis kokku sarvekesed, hakkliha, koor või hapukoor ja kapsas, maitsesta majoraani ja tüümianiga.

Kalla kõik ahjuvormi, patsuta kinni, vala peale puljong. Puista peale riivleiba ja pane peale võitükikesed. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-50 minutit.

 

Kapsa-pastavormi söövad ka need lapsed, kes muidu ei võta keedetud kapsast suu sissegi.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid