Kapsa-ebaküdoonia-jõhvikasalat

Kodutohter
30.09.2024
Shutterstock

Ebaküdoonia annab salatitele suurepärase maitse.

2 kg peakapsast

500 g ebaküdooniaid

1 dl jõhvikaid või pihlakaid

1 sibul

0,5 tl musta pipart

1 tl soola

5-6 sl suhkrut

0,5 dl õli

vett
 

Riivi või lõika kapsas ribadeks. Puhasta ja tükelda ebaküdooniad. Haki sibul. Hauta kapsas, küdoonia ja sibul koos vähese õliga poolpehmeks. Lisa vajadusel pisut vett. Maitsesta soola ja suhkruga. Sega hulka jõhvikad või pihlakad ja hauta veel 5 minutit.

Tõsta salat ettevalmistatud purkidesse ja pastöriseeri veenõus või praeahjus 85 kraadi juures 25 minutit. Sulge purgid õhukindlalt.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid