10-12 tükki
10 kartulit (1 kg)
1 küüslauguküüs
3 sl sulatatud võid
2 sl+2 sl värsket tüümiani
2-3 sl riivjuustu
1 tl soola
jahvatatud musta pipart
Määrimiseks
2 sl võid
Määri 12 süvendiga muffinivormi süvendid võiga.
Koori kartulid ja lõika mandoliinriiviga väga õhukesteks viiludeks. Loputa viile sõelal külma veega, nõruta ja pane suurde kaussi.
Koori ja riivi või pressi küüslauguküüs. Sulata või, lisa hulka riivitud küüslauk. Vala küüslauguvõi kartuliviiludele. Riivi hulka juustu, lisa hakitud tüümiani, soola ja jahvata pipart. Raputa kausis kartuliviile nii, et või, juust ja maitseained jaotuksid ühtlaselt. Tõsta muffinivormidesse kartulitest kuhjaga pesad.
Küpseta kartulipesasid 175-kraadises ahjus 55 minutit, kõigepealt ahju keskosas ja pool ajast ahju alumisel siinil. Tõsta pesad kahe lusika abil taldrikule, riivi peale juustu ja puista hakitud tüümiani.
Kartulipesasid võib süüa koos toorsalatiga või kasutada praelisandiks.