8 portsjonit
1 kg lõhefileed
4 sl meresoola
2 sl suhkrut
2 tl musta pipart
0,5 dl hakitud tilli
Sega kokku sool, suhkur ja pipar. Puista maitseainesegu klaasist vormi põhja.
Lõika lõhefilee neljaks tükiks ja pane kaks tükki, nahapool allpool, vormi põhja. Puista tükkidele maitseainesegu ja tilli ning pane mõlemale peale ülejäänud tükid, nahapool ülespoole. Puista peale maitseainsegu.
Kata fooliumi või küpsetuspaberiga ja pane peale raskus.
Hoia 2-3 päeva külmkapis ja keera vahepeal tükid teistpidi.
Lõika terava noaga õhukesed viilud.
Klassikalisele graavilõhe retseptile võib igaüks lisada just seda, mis talle maitseb ˗ näiteks hakitud küüslauku, roseepipart, sidruniviile või basiilikut.