4 portsjonit
350 g makarone
juustutükk
brokoli lehed ja varred või ½ suvikõrvitsat
3-4 hoolega pestud porgandi koored
2 küüslauguküünt
1 sl oliiviõli
10 kirsstomatit
2 muna
1 dl koort või maitsestamata jogurtit
1 dl hakitud ürte, spinatit või rukolat
pisut soola ja musta pipart
1. Pane makaronid keema soolaga maitsestatud vette. Keeda parajalt pehmeks. Kurna ja hoia alles 2 dl keeduvett. Riivi juustutükk ja pane kõva juustukoor (mitte vahaga) keeduleeme sisse maitset andma. Kuumuta leent koos juustukoorega paar minutit. Koori brokolivarred ja tükelda. Lisa need keeduleemele ja kuumuta veel paar minutit. Eemalda juustukoor ja kalla makaronid kastmesse.
2. Tükelda brokoli lehed ja porgandi koored. Koori ja haki küüslauguküüned. Kuumuta köögivilju ja küüslauku natuke aega õlis ja lisa poolitatud kirsstomatid. Sega kausis kokku munad, riivjuust ja koor või jogurt ning lisa hakitud ürdid.
3. Sega kuumad makaronid munakastmega ja maitsesta.
Selles maitsvas roas saab ära kasutada erinevaid külmkappi järgi jäänud toiduaineid mis muidu läheksid lõpuks prügikasti.