Päeva retsept: kokkuhoiutoit

Kodutohter
03.01.2021
Shutterstock

Selles toidus saab ära kasutada kõik aastavahetusest külmkappi jäänud juustu, singi ja köögiviljajäägid.

4 portsjonit

 

350 g makarone

juustutükk

brokoli lehed ja varred või ½ suvikõrvitsat

3-4 hoolega pestud porgandi koored

2 küüslauguküünt

1 sl oliiviõli

10 kirsstomatit

2 muna

1 dl koort või maitsestamata jogurtit

1 dl hakitud ürte, spinatit või rukolat

pisut soola ja musta pipart

 

1. Pane makaronid keema soolaga maitsestatud vette. Keeda parajalt pehmeks. Kurna ja hoia alles 2 dl keeduvett. Riivi juustutükk ja pane kõva juustukoor (mitte vahaga) keeduleeme sisse maitset andma. Kuumuta leent koos juustukoorega paar minutit. Koori brokolivarred ja tükelda. Lisa need keeduleemele ja kuumuta veel paar minutit. Eemalda juustukoor ja kalla makaronid kastmesse.

2. Tükelda brokoli lehed ja porgandi koored. Koori ja haki küüslauguküüned. Kuumuta köögivilju ja küüslauku natuke aega õlis ja lisa poolitatud kirsstomatid. Sega kausis kokku munad, riivjuust ja koor või jogurt ning lisa hakitud ürdid.

3. Sega kuumad makaronid munakastmega ja maitsesta.

 

Selles maitsvas roas saab ära kasutada erinevaid külmkappi järgi jäänud toiduaineid mis muidu läheksid lõpuks prügikasti.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid