Päeva retsept: marja-beseerull

Kodutohter
06.08.2020
Shutterstock

Suvine pidu ei tähenda ainult lihagrillimist, vaid ka põnevaid küpsetisi, kus peaosa mängivad värsked marjad.

Marja-beseerull

8 portsjonit

 

5 munavalget

2 dl eriti peenikest suhkrut

¾ dl maisitärklist

2 dl mandlijahu

1 sl sidrunimahla

1 dl mandli- või kookoslaaste

 

Täidis:

2 dl vahukoort

2 tl vanillisuhkrut

1 sl suhkrut

1 dl Türgi jogurtit

1–2 sl sidrunimahla

2–3 dl vaarikaid, mustikaid

 

1. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahustamise ajal lisa vähehaaval suhkur. Sega omavahel maisitärklis ja mandlijahu ning sõelu munavahu sisse. Sega ettevaatlikult ja lisa sidrunimahl.

2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri kergelt õliga. Laota beseetainas ühtlase kihina ahjuplaadile ja raputa peale kookos- või mandlilaaste. Küpseta 170-kraadises ahjus 20 minutit. Kummuta küpsenud besee puhtale küpsetuspaberile ja eemalda ettevaatlikult ahjus olnud paber. Kata põhi puhta köögirätikuga.

3. Vahusta koor suhkruga, sega hulka jogurt ja maitsesta sidrunimahlaga. Määri vaht jahtunud beseepõhjale. Raputa peale värsked vaarikad. Keera beseepõhi pikemast servast rulli, kasutades küpsetuspaberi abi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid