Oa-kartulisalat
300 g lüditud põldube
1 l vett
1 tl soola
4-6 kartulit
2 muna
½ punast sibulat
2 kurki
erinevaid salatilehti (tammelehe, lollo rosso, rukola)
1 dl tikreid, õuna- või ploomitükke
Kaste:
½ punast sibulat
1 küüslauguküüs
1¼ dl oliiviõli
¾ dl õunaäädikat
1 sl vedelat mett
½ dl värskeid basiilikulehti
1 sl värsket tüümiani
½ tl soola
jahvatatud musta pipart
Lüdi oad kaunadest välja. Kuumuta vett keemiseni ja maitsesta soolaga. Pane oad keevasse vette. Keeda 3-5 minutit, alates sellest, kui vesi uuesti keema hakkab. Kalla oad sõelale ja loputa külma veega. Eemalda ubadelt valge koor. See läheb libedalt, kui teha see katki.
Sega kokku kõik kastme ained ja pane oad sinna maitsestuma. Pese kartulid ja keeda pehmeks. Keeda ja koori munad. Koori ja viiluta pool punast sibulat. Loputa ja tükelda kurgid. Loputa ja nõruta salatilehed. Lõika jahtunud kartulid sektoriteks.
Rebi salatilehed vaagnale tükkideks. Pane salatile kartulisektorid, sibulaviilud ja kurgitükid. Tõsta peale oad, õuna ja marjatükid. Vala peale kaste. Paku koos rukkileiva või krõbeda küüslauguleivaga.