Päeva retsept: omatehtud müsli

Kodutohter
29.01.2021
Shutterstock

Omatehtud müsliga võid olla kindel, et seal on just need komponendid, mis sulle maitsevad, ega pole mingeid lisaaineid.

4 dl kaerahelbeid

100 g Kreeka pähkleid

1 sl seemneid (päevalille, kõrvitsa)

2 sl kookoshelbeid

3 sl oliiviõli

0,5 dl mett

25 g kuivatatud mustikaid

2 sl mustika- või astelpajujahu

 

Sega kokku kõik ained, välja arvatud mustikad ja marjajahu. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kuumuta 175-kraadises ahjus 20-25 minutit. Sega küpsetamise ajal paar korda.

Sega mustikad ja marjajahu sooja segu hulka. Lase jahtuda ja pane purki.

Söö jogurti, keefiri või piimaga. Lisada võib värskeid või külmutatud marju.

 

 

Õhukindlalt suletud purgis säilib müsli paar-kolm nädalat, kuid see on nii maitsev, et saab juba varem otsa.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid