Päeva retsept: õuna-ricottakook

02.10.2020
Shutterstock

Mahlane õunakook sügisõuntest on kõikide lemmik.

Õuna-ricottakook

14–16 portsjonit

 

175 g võid

5 dl nisujahu

1 dl mandlijahu

2 tl küpsetuspulbrit

1½ dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

 

Põhjatainas

¾ põhitainast

1 muna

1 dl piima

 

Täidis

5 õuna

½ dl suhkrut

2 sl vett

250 g ricotta`t

1 muna

4 sl suhkrut

 

Peale

1 tl jahvatatud kardemoni

0,5 tl kaneeli

 

Sulata või väikses nõus ja lase natuke jahtuda. Mõõda kõik kuivad ained kaussi ja sega hulka sulatatud või. Sega hulka muna ja piim. Vajuta pehme tainas käega võiga määritud koogivormi põhja.

Pese ja tükelda õunad koos koorega. Lõika paar õuna sektoriteks, ülejäänud keeda moosiks. Pane õunad koos suhkru ja veetilgaga potti. Lase keema, tõsta pliidilt, kata kaanega ja jäta jahtuma.

Sega kokku ricotta, muna ja suhkur. Määri juustusegu põhjatainale ja selle peale õunamoos. Lao peale õunasektorid ja raputa peale suhkrut, kaneeli ning kardemoni.

Küpseta 200-kraadises ahjus 35–40 minutit. Lase enne serveerimist pirukal jahtuda.

 

Mahlane õunakook sügisõuntest on kõikide lemmik. Magusate õunte puhul võib suhkrut vähem panna.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid