Õuna-ricottakook
14–16 portsjonit
175 g võid
5 dl nisujahu
1 dl mandlijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1½ dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Põhjatainas
¾ põhitainast
1 muna
1 dl piima
Täidis
5 õuna
½ dl suhkrut
2 sl vett
250 g ricotta`t
1 muna
4 sl suhkrut
Peale
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl kaneeli
Sulata või väikses nõus ja lase natuke jahtuda. Mõõda kõik kuivad ained kaussi ja sega hulka sulatatud või. Sega hulka muna ja piim. Vajuta pehme tainas käega võiga määritud koogivormi põhja.
Pese ja tükelda õunad koos koorega. Lõika paar õuna sektoriteks, ülejäänud keeda moosiks. Pane õunad koos suhkru ja veetilgaga potti. Lase keema, tõsta pliidilt, kata kaanega ja jäta jahtuma.
Sega kokku ricotta, muna ja suhkur. Määri juustusegu põhjatainale ja selle peale õunamoos. Lao peale õunasektorid ja raputa peale suhkrut, kaneeli ning kardemoni.
Küpseta 200-kraadises ahjus 35–40 minutit. Lase enne serveerimist pirukal jahtuda.
Mahlane õunakook sügisõuntest on kõikide lemmik. Magusate õunte puhul võib suhkrut vähem panna.