Päeva retsept: punane köögiviljasupp ehk minestrone

Kodutohter
11.09.2020
Shutterstock

Köögiviljasupp ehk minestrone võib olla täiesti erineva maitsega, sest siin võib kasutada ära külmkapis olevaid singijääke ja just parajasti valmivaid köögivilju.

 

Köögiviljasupp ehk minestrone

 

8 portsjonit

 

1 sibul

2 küüslauguküünt

½ porrut

1 lehtselleri vars

2 porgandit

3 sl rapsiõli

1 purk (400 g) purustatud tomateid

3 sl tomatipastat

1 ½ l köögiviljapuljongit

1 ½ dl nuudleid või teokarbipastat

1 purk (230 g) valgeid ube

200 g külmutatud rohelisi ube

1–2 tl soola

¼ tl musta pipart

1 tl mett

2–3 sl hakitud värskeid ürte (tüümian, petersell)

 

 

 

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Pese ja viiluta porru ning sellerivars. Koori ja tükelda porgandid.

Kuumuta suure, umbes viieliitrise poti põhjas õli, lisa köögiviljad ja kuumuta segades. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta ja puljong. Kuumuta keemiseni. Lisa loputatud ja nõrutatud oad, külmutatud oad ja maitseained. Keeda madalal kuumusel 30-40 minutit ja sega vahepeal. Proovi maitset ja lisa vajadusel soola või mett.

Serveeri kuumalt.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid