Päeva retsept: seenesupp

Shutterstock

Seeneajal tuleb teha seenetoite, kuid talvel saab suurepärase seenesupi ka kuivatatud seentest.

Seene kreemsupp

4 portsjonit

 

300 g šampinjone, puravikke, pilvikuid

1 sl rapsiõli

3 sl võid

1 peeneks hakitud väike sibul

1 sl jahu

4½ dl köögiviljapuljongit

4½ dl piima

näpuotsatäis kuivatatud tüümiani

2-3 sl sulatatud juustu

soola, värskelt jahvatatud musta pipart

 

 

Eemalda seenekübarad varre küljest. Viiluta kübarad ja haki jalad eraldi hunnikusse.

Kuumuta õli ja pool võist raske põhjaga pannil ning lisa hakitud sibul, seenejalad ja pool viilutatud kübaratest. Prae 1-2 minutit segades, aseta kaas peale ja hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades 6-7 minutit.

Lisa jahu ja hauta umbes 1 minut. Lisa vähehaaval puljong, piim ja sulatatud juust. Lisa tüümian, maitsesta soola ja pipraga. Lase keema tõusta ja keeda, kaas osaliselt peal, umbes 15 minutit.

Lase supil kergelt jahtuda, seejärel vala see köögikombaini ja töötle ühtlaselt kreemjaks. Sulata ülejäänud või raske põhjaga pannil ja prae ülejäänud seeni madalal kuumusel 3-4 minutit.

Vala supp suurde, puhtasse kastrulisse ja lisa viilutatud seenekübarad. Kuumuta keemispiirile, kuid äre lase keema, lisa maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart. Jaga supp nelja soojendatud kaussi ja serveeri kohe koos värske saia või sepikuga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid