Seenepitsa
Põhi:
25 g pärmi
2 dl vett
1 tl soola
3 sl õli
5 dl nisujahu
Peale:
150 g tomatipastat
suur peotäis metsaseeni (puravikud, kitsemamplid)
1 küüslauguküüs
1 sibul
1 sl õli
200 g mozzarella juustu
basiilikut ja punet
Sega pärm sooja veega, lisa õli ja sool. Sega hulka jahu, kui vaja siis rohkem kui retseptis, et taigen ei jääks sõtkudes käte külge. Lase umbes 30 minutit kerkida. Rulli õhukeseks ja tõsta ahjuplaadile.
Sega tomatipasta purustatud küüslauguga ja määri pitsapõhjale.
Viiluta sibul ja seened õhukesteks viiludeks ja kuumuta natuke aega pannil tilgas õlis. Pane segu pitsapõhjale, kata viilutatud mozzarellaga ja puista peale ürte.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.