Päeva retsept: seenepitsa

Kodutohter
10.08.2020
Shutterstock

Seenepitsat saab küpsetada kiirelt õues grillis ja ise samal ajal metsast toodud seeni puhastada.

Seenepitsa

 

Põhi:

25 g pärmi

2 dl vett

1 tl soola

3 sl õli

5 dl nisujahu

 

Peale:

150 g tomatipastat

suur peotäis metsaseeni (puravikud, kitsemamplid)

1 küüslauguküüs

1 sibul

1 sl õli

200 g mozzarella juustu

basiilikut ja punet

 

Sega pärm sooja veega, lisa õli ja sool. Sega hulka jahu, kui vaja siis rohkem kui retseptis, et taigen ei jääks sõtkudes käte külge. Lase umbes 30 minutit kerkida. Rulli õhukeseks ja tõsta ahjuplaadile.

Sega tomatipasta purustatud küüslauguga ja määri pitsapõhjale.

Viiluta sibul ja seened õhukesteks viiludeks ja kuumuta natuke aega pannil tilgas õlis. Pane segu pitsapõhjale, kata viilutatud mozzarellaga ja puista peale ürte.

Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid