Päeva retsept: spinatipasta

Kodutohter
Shutterstock

Rohelised ürdid ja köögiviljad toovad suve lauale ning rõõmustavad silma ja kõhtu.

Spinatimakaronid

4 portsjonit

 

Spinatimakaronide tainas:

4 dl kõvanisujahu (durum)

3 muna

50 g noori spinatilehti

peotäis petersellilehti

1 sl oliiviõli

pisut soola

 

Lisaks:

50 g noori spinatilehti

150 g kitsejuustu

1 dl erinevaid pähkleid või seemneid

oliiviõli

parmesani

 

 

1. Kuhja jahu lauale, tee keskele lohk ja löö sinna munad. Lisa oliiviõli ja sool. Hakka vähehaaval sõrmedega segama, tõmmates jahu äärtest keskele, ja sega kõik läbi.

2. Hoia spinatit ja peterselli 10 sekundit keevas vees, tõsta sõelale ning jahuta külma veega. Nõruta ja vajuta vesi välja. Lisa makaronitainale ja sega, kuni tainast tekib pall (tööd lihtsustab tainakonksuga köögikombain). Kata tainapall toidukilega ja pane pooleks tunniks külmkappi.

3. Võta tainas külmkapist, jaga neljaks ja keera kolm osa kilesse, et need ei kuivaks. Vajuta tainatükk lapikuks ja rulli võimalikult õhukeseks (kõige parem oleks seda teha makaronimasinaga). Lõika terava noaga tainaplaadist sobiva laiusega lindid ja keera pesaks.

4. Kuumuta vähemalt 4 l vett keemiseni, lisa soola ja keeda makaronipesasid neljas osas 2–4 minutit. Nõruta, kuid ära loputa.

5. Tõsta kuumade makaronide hulka spinatilehed ja hakitud pähklid ning murenda sekka kitsejuust. Jaota roog taldrikutele, nõrista üle oliiviõliga ja riivi peale parmesani.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid