Päeva retsept: tomatipüree

Kodutohter
03.08.2020
Shutterstock

Suvistest magusatest tomatitest saab teha ise tomatipüreed, mida võib panna talveks sügavkülma.

Tomati-köögivilja püree

1 liiter

 

800 g tomateid

2 porgandit

100 g pastinaaki

jupp varssellerit

1 sibul

1 küüslauguküüs

1-2 sl õli

1 dl fariinisuhkrut

½-1 dl punase veini äädikat

½ dl tomatipastat

1½ tl soola

pisut kaneeli, väike tükk ingverit

musta pipart

 

1. Kasta tomatid keeva vette, jahuta, koori ja tükelda. Tükelda köögiviljad.

2. Kuumuta köögivilju poti põhjas õlis, lisa tükeldatud tomatid ja kõik ülejäänud ained.

3. Hauta nõrgal kuumusel 45 minutit, kuni köögiviljad on täiesti pehmed. Jälgi, et segu põhja ei kõrbeks.

4. Kontrolli maitset ja püreeri saumikseriga.

5. Tõsta kulbiga püree puhastesse klaaspudelitesse või -purkidesse. Jahtunult pane suletavatesse kilekottidesse, vajuta lapikuks ning pane talveks sügavkülma.

 

Tomatipürees võib kasutada just omale meelepärased aedvilju ja maitseaineid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid