Ürtidega seenesupp juurviljaleivaga

Kodutohter
08.09.2021
Shutterstock

Soojendav supp sügisõhtuks, kuhu võib panna ka kuivatatud seeni.

4 portsjonit

 

400 g värskeid seeni (kukeseeni, puravikke, šampinjone)

1 väike sibul

1 tl õli

100 g sulatatud juustu

6-7 dl vett

1 purk purustatud tomateid (400 g)

ürdisoola

½ tl estragoni

1 tl tüümiani

2 tl basiilikut

jahvatatud musta pipart

½ tl suhkrut

 

Juurviljaleib

4 viilu täistera rukkileiba

4 tl võid

salatilehti

1 porgand, 50 g kaalikat, 50 g peeti, 50 g kapsast

2 rosmariinioksa

 

Puhasta ja tükelda seened, koori ja haki sibul.

Hauta sibulat ja seeni õlis, lisa sulatatud juust ja kõik ülejäänud ained.

Hauta 15 minutit, sega ja vajaduse korral maitsesta.

Valmista juurviljaleivad. Koori ja riivi kõik juurviljad eraldi. Kata leivad või, salatilehtede ja riivitud köögiviljaga.

Serveeri koos seenesupiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid