500 g rukkileiba
100 g võid
pisut küüslaugupulbrit
Täidis 1
200 g toorjuustu
100 g fetat
1 kimp rediseid
3 hakitud oliivi
Täidis 2
150 g toorjuustu
½ dl pestot
½ dl hakitud basiilikut
½ dl päikesekuivatatud tomateid
pisut soola ja pipart
Täidis 3
300 g herneid
100 g toorjuustu
soola, pipart
hakitud tilli, peterselli
Täidis 4
3 keedetud muna
4 hakitud kilufileed (või hakitud heeringat)
1 dl paksu hapukoort
Peale
200 g toorjuustu
2 sl paksu hapukoort
0,5 tl riivitud mädarõigast (soovi korral)
rohelist sibulat, kirsstomateid, rediseid, kurgiviile
Vali välja need 2-3 täidist, mida soovid kasutada. Purusta kõik täidise ained köögikombainis.
Jäta leivaviilud õhu kätte tahenema, et nad poleks liiga värsked. Purusta leib köögikombainis.
Prae purustatud leib kergelt võiga läbi ja maitsesta küüslaugupulbriga.
Vooderda lahtikäiva servaga koogivorm toidukilega. Vajuta kolmandik riivleivast vormi põhja.
Pane kiht täidist, siis kiht riivleiba, jälle kiht täidist. Võid kasvatada tordi just nii kõrgeks, kui soovid. Pane tort külmkappi järgmise päevani tahenema.
Pane toorjuust, hapukoor ja mädarõigas köögikombaini ja töötle kreemiks. Seda võib teha ka kausis puulusikaga, kuid siis läheb rohkem aega.
Eemalda koogivormilt serv ja toidukile ning määri toorjuustukreem spaatliga tordile. Kaunista rohelise sibula, tomati ja redisega.