Päeva retsept: võileivatort kevadpühadeks

Kodutohter
24.03.2021
Shutterstock

Võileivatorti võib teha erinevate täidistega ja see maitseb alati kõigile.

500 g rukkileiba

100 g võid

pisut küüslaugupulbrit

 

Täidis 1

200 g toorjuustu

100 g fetat

1 kimp rediseid

3 hakitud oliivi

 

Täidis 2

150 g toorjuustu

½ dl pestot

½ dl hakitud basiilikut

½ dl päikesekuivatatud tomateid

pisut soola ja pipart

 

Täidis 3

300 g herneid

100 g toorjuustu

soola, pipart

hakitud tilli, peterselli

 

Täidis 4

3 keedetud muna

4 hakitud kilufileed (või hakitud heeringat)

1 dl paksu hapukoort

 

Peale

200 g toorjuustu

2 sl paksu hapukoort

0,5 tl riivitud mädarõigast (soovi korral)

rohelist sibulat, kirsstomateid, rediseid, kurgiviile

 

 

Vali välja need 2-3 täidist, mida soovid kasutada. Purusta kõik täidise ained köögikombainis.

Jäta leivaviilud õhu kätte tahenema, et nad poleks liiga värsked. Purusta leib köögikombainis.

Prae purustatud leib kergelt võiga läbi ja maitsesta küüslaugupulbriga.

Vooderda lahtikäiva servaga koogivorm toidukilega. Vajuta kolmandik riivleivast vormi põhja.

Pane kiht täidist, siis kiht riivleiba, jälle kiht täidist. Võid kasvatada tordi just nii kõrgeks, kui soovid. Pane tort külmkappi järgmise päevani tahenema.

Pane toorjuust, hapukoor ja mädarõigas köögikombaini ja töötle kreemiks. Seda võib teha ka kausis puulusikaga, kuid siis läheb rohkem aega.

Eemalda koogivormilt serv ja toidukile ning määri toorjuustukreem spaatliga tordile. Kaunista rohelise sibula, tomati ja redisega.

Sarnased artiklid