Päeva retsept: vürtsine lambahautis

Kodutohter
25.01.2021
Shutterstock

Toekas vürtsine roog talveõhtuks.

4-6 portsjonit

 

500 g lambaliha luudega

500 g kaalikat või naerist

2 sibulat

3 küüslauguküünt

tükk värsket ingverit

3 tomatit

1 sl rapsi- või oliiviõli

pisut soola ja jahvatatud musta pipart

2 tl paprikapulbrit

1 tl kurkumit

1 loorberileht

4-5 dl lihapuljongit

värsket hakitud koriandrit või peterselli

 

Tükelda lambaliha. Koori ja tükelda kaalikad või naerid.

Koori ja haki sibulad ning küüslauguküüned. Koori ja riivi ingver. Tükelda tomatid.

Kuumuta poti põhjas õli pruunista lihatükid. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Lisa küüslauk, sibul ja riivitud ingver ning kuumuta, kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa kõik maitseained ning kuumuta veel mõni minut, kuni vürtsidest tuleb tugevat lõhna. Lisa tükeldatud kaalikad või naerid, tükeldatud tomatid, loorberileht ning lihapuljong ja kuumuta keemiseni.

Hauta nõrgal kuumusel 1-1½ tundi, kuni liha, kaalikad või naerid on küpsed. Valmis toit puista üle hakitud koriandri või peterselliga.

Lisandiks sobivad keedetud köögiviljad, kuskus või bulgur ja värske salat.

Sarnased artiklid