Panna cotta ehk puding

Kodutohter
06.12.2022
Shutterstock

Kerge magustoit sobib hästi ka jõuluõhtu lõpetuseks.

6 portsjonit

 

5 dl vahukoort

5 dl täispiima

150 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 tl riivitud sidrunikoort

5 želatiinilehte

 

Mõõda kastrulisse koor, piim, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunikoor. Kuumuta segades keemiseni. Võta kastrul pliidilt, kata kaanega ja jäta 15 minutiks maitsestuma.

Pane želatiinilehed natukese külma veega paisuma. Võta paisunud želatiin, pigista kuivemaks ja pane kaussi või tassi. Võta potist kulbiga kooresegu ja kalla želatiinile. Sega, kuni kõik on sulanud. Kalla segades potti tagasi.

Tõsta kulbiga ilusatesse vormidesse ja pane järgmise päevani tarduma. Kaunista kompoti, siirupi või marjadega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid