Paprikakala

Kodutohter
03.12.2021
Shutterstock

Paprikakaste annab mahedale valgele kalale särtsu.

4 portsjonit

 

2 punast paprikat

õli, soola

600 g valget kala (võib olla ka külmutatud)

1 sibul

1 purk (400 g) purustatud tomateid

2 dl kohvikoort

2 dl riivitud parmesani

soola, pipart

võid praadimiseks

 

Pese ja poolita paprikad, eemalda seemned. Pane paprika ahjuvormi. Pritsi peale õli ja puista peale natuke soola. Küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit. Eemalda natuke jahtunud paprikatükkidelt koor ja haki viljaliha peeneks.

Kui kasutad külmutatud kala, siis sulata kala ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Prae kalatükid võis küpseks, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta taldrikule ootama.

Kastme jaoks haki sibul ja kuumuta paar minutit pannil võis. Lisa paprika, purustatud tomatid ja sool. Hauta kastet 5-10 minutit. Lisa koor ja riivitud parmesan, sega.

Pane kalatükid pannile kastmesse ja serveeri koos riisi või kartulitega.

 

Kõige parem on muidugi värske kala, kuid ei maksa alahinnata ka külmutatud valget kala.

Sarnased artiklid