Hapendatud paprikad

Kodutohter
27.05.2024
Shutterstock

Kes soovib krõmpsuvaid paprikaid, peab nad kiiremini ära sööma. Mida kauem nad seisavad, seda pehmemaks lähevad.

2 suurt või 8 minipaprikat

0,5 punast sibulat

4 küüslauguküünt

1 l vett

2 sl jämedat meresoola

 

Lõika suured paprikad tükkideks või poolita minipaprikad. Eemalda seemned ja varred. Koori ja viiluta sibul ja küüslauguküüned.

Kuumuta vesi keema, lisa sool, sega ja jäta jahtuma.

Vajuta paprikatükid, sibul ja küüslauk kihiti puhtasse purki. Kalla peale nii palju vett, et paprika oleks kaetud. Pane purki paprikate raskeseks peale kilekott veega. Kilekoti võib siduda pealt kinni või kasutada minigrip-sulguriga kotti. Keera purgile kaas peale.

Hapenda paprikaid toatemperatuuril ja pimedas 2-4 päeva.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid