Pasta-baklažaanisalat

Kodutohter
25.11.2021
Shutterstock

Baklaźaan on nagu käsn, mis imab sisse kõik maitsed.

4 portsjonit

 

4 dl keedetud pastat (penne)

1 sibul

1 baklažaan

1 paprika

4-6 kirsstomatit

1 sidruni mahl

½ dl kollaseid rosinaid

2 sl õli

 

Maitsesegu:

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl küüslaugusoola

noaotsatäis tšillihelbeid

hakitud peterselli

 

Lõika baklažaan pooleks ja viiluta siis sentimeetripaksusteks viiludeks, mis lõika omakorda neljaks. Viiluta sibul ja paprika. Sega kokku maitsesegu.

Kuumuta pannil õli ja küpseta baklažaanitükid ja paprika pehmeks. Lisa sibulad ja rosinad. Praadimise lõpus lisa maitsesegu ja kirsstomatid.

Sega pisut jahtunud baklažaanitükid, paprika, sibulaviilud, rosinad ja sidrunimahl keedetud pastaga. Tõsta peale kirsstomatid.

Paprika- ja baklažaanitükke võib küpsetada ka ahjuplaadil.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid