Kanapasta, mis valmib 15 minutiga

Kodutohter
09.04.2025
Shutterstock

See on igavene küsimus: mida täna süüa teha? Enamasti otsid mõnda uut maitsvat toitu, mis sobiks kogu perele. Ja toit peaks valmima kiiresti ning seda peaks jätkuma ka järgmiseks päevaks.

Kana on madala rasvasisaldusega, kuid valgurikas toit, mida naudib kogu pere. Pane fileeribad pannile, lisa vürtsid ja maitseained ning keeda juurde pasta. Kana on lihtne, kiire ja odav valik.


300 g kanafilee ribasid

2 slõli

0,5 tl soola

jahvatatud musta pipart

300 g pastat

2 rohelist paprikat

2 küüslauguküünt

250 g mascarponet

1 dl koort

2 sl sidrunimahla

0,5 dl värsket basiilikut, rebitud

2–3 sl riivitud parmesani või muud kõva juustu


Pruunista toasoojad kanaribad õlis. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda ja nõruta pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele. Säästa väike osa pasta keeduveest.
Pese ja lõika paprikad pooleks. Eemalda seemned. Haki viljaliha väiksemateks tükkideks. Haki kooritud küüslauguküüned.
Lisa pannile hakitud küüslauk ja paprikatükid ning kuumuta. Lisa mascarpone, koor ja sidrunimahl. Sega ja kuumuta keemiseni, vajadusel lisa pastakeeduvett.
Sega pasta kastmesse. Puista peale riivjuustu ja värsket basiilikut. Serveeri kohe.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid