Porgandi-seene segasalat

Kodutohter
05.09.2024
Shutterstock

Seda salatit võib teha ka mittehapendatud porganditest ja seentest, kuid hapendatud köögivili on kasulik ja maitsev.

4 portsjonit

 

250 g hapendatud porgandeid

200 g hapendatud seeni

1 sibul

1 sl võid

4 dl tangu (tatar, oder, kaer)

2,5 dl vett

1 tl soola

1 apelsin

2 sl oliiviõli

50 g rukolat

3 sl hakitud tilli ja peterselli
 

Tükelda porgandid kuubikuteksvõi kangideks. Haki seened ja sibul. Pane pannile võid, lisa sibulad ja kuumuta klaasjaks.

Keeda teravili pehmeks soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil olevale õpetusele. Vala sõelale, loputa külma veega ja nõruta. Kalla kaussi ja riivi hulka hoolega pestud apelsini koor ja pigista sisse mahl. Lisa oliiviõli, rukola ja hakitud ürdid.

Sega teraviljasegu köögiviljadega. Tõsta kõik vaagnale ja juurde võib pakkuda veel jogurtikastet.


 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid