Porganditiramisu

Kodutohter
16.06.2021
Shutterstock

Teistmoodi tiramisu, kus kohvi asemel kastetakse küpsised apelsinimahla sisse.

6-8 portsjonit

 

200 g Savoiardi küpsiseid

 

PORGANDIMAHL

500 g porgandeid

3 dl vett

½ tl ingverit

1 tl kardemoni

1 kaneelikang

1 dl moosisuhkrut

 

MUNAVALGE-KREEMIVAHT

1 munavalge

1 dl vahukoort

 

NIISUTAMISEKS

2 apelsini mahl (või 2 dl valmis apelsinimahla)

 

PEALE

apelsinikoort, riivitult

beseed, purustatult

kaneeli

 

Porgandimahla võid valmistada juba eelmisel päeval. Koori ja tükelda porgandid keedunõusse. Lisa vesi ja maitseained ning keeda, kuni porgandid on pehmed. Eemalda kaneelikang ja töötle püreeks. Lisa suhkur ja keeda veel 5 minutit. Lase jahtuda.

Vahusta munavalge ja koor eraldi. Sega need kokku ja lisa hulka 3 dl külma porgandimahla.

Pigista apelsinidest mahl välja ja vala kaussi. Kasta küpsised ükshaaval mahla sisse ja aseta vormi põhjale, nende peale pane umbes pool porgandivahust. Valmista teine kiht samamoodi. Pealmine kiht olgu vaht, kaunista apelsinikoorelaastude, besee ja kaneeliga.

Tiramisut võib teha ühe vormi sisse, või portsjonitena vastavalt sööjate arvule.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid