6-8 portsjonit
200 g Savoiardi küpsiseid
PORGANDIMAHL
500 g porgandeid
3 dl vett
½ tl ingverit
1 tl kardemoni
1 kaneelikang
1 dl moosisuhkrut
MUNAVALGE-KREEMIVAHT
1 munavalge
1 dl vahukoort
NIISUTAMISEKS
2 apelsini mahl (või 2 dl valmis apelsinimahla)
PEALE
apelsinikoort, riivitult
beseed, purustatult
kaneeli
Porgandimahla võid valmistada juba eelmisel päeval. Koori ja tükelda porgandid keedunõusse. Lisa vesi ja maitseained ning keeda, kuni porgandid on pehmed. Eemalda kaneelikang ja töötle püreeks. Lisa suhkur ja keeda veel 5 minutit. Lase jahtuda.
Vahusta munavalge ja koor eraldi. Sega need kokku ja lisa hulka 3 dl külma porgandimahla.
Pigista apelsinidest mahl välja ja vala kaussi. Kasta küpsised ükshaaval mahla sisse ja aseta vormi põhjale, nende peale pane umbes pool porgandivahust. Valmista teine kiht samamoodi. Pealmine kiht olgu vaht, kaunista apelsinikoorelaastude, besee ja kaneeliga.
Tiramisut võib teha ühe vormi sisse, või portsjonitena vastavalt sööjate arvule.