Eriti väärtusliku pudru saab, kui tangaineid enne leotada, sest leotamisega tangained fermenteeruvad ehk käärivad. Selle tulemusel saab pudrust paremini kätte kõik vitamiinid ja mineraalained ning kasulikke baktereid veel pealekauba. Sellist putru ei asenda ükski kiirhelbepuder.
Leotamisega tekib terades juurde vitamiine ja ensüüme. Lõhustuvad gluteen, fütiinhape ja lektiin, mis muidu takistavad teraviljade seedimist ja imendumist. Kui need ained on leotamisel lõhustunud, ei seo need soolestikus mineraalaineid, nagu kaltsium, raud, tsink ja mangaan, ega vii neid kasutult välja. Leotamisega valmistatakse teraviljad ette ja organism omastab toitaineid mitu korda paremini ning sellist toitu taluvad hästi ka allergikud.
Soovitatav leotamisaeg tundides:
kaer/kaerahelbed 8-12
rukis 8
speltanisu 8
pruun riis
12
valge riis 9
metsik riis 5
odrakruup 6
tatar 5
odratang 5
hirss 5