3 muna
2¾ dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1½ tl vanillisuhkrut
4 dl kartulijahu
250 g võid
½ l värskeid vaarikaid
Vormi:
määrimiseks võid
mandlijahu või mannat
Peale:
¼ l vaarikaid
tuhksuhkrut
Kinnita küpsetuspaber eemaldatava põhjaga küpsetusvormi nii, et pingutad selle serva ja põhja vahele. Määri põhi ja äär võiga ning puista üle mandlijahuga.
Pane ahi kuumenema 175-kraadini.
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega kokku kõik kuivad ained ja sega siis ettevaatlikult munavahu hulka.
Sulata või ja lisa see tulikuumana taina hulka, kogu aeg mikseriga segades. Rasv peab korralikult tainaga segunema.
Kalla pool tainast koogivormi. Raputa peale vaarikad. Hea oleks, kui vaarikad oleks alles korjatud ja kuivad. Kui marjad ajavad juba mahla välja, peaks marju nõrutama.
Tõsta peale ülejäänud tainas.
Küpseta kooki ahju alumises osas umbes 50 minutit.
Ava ja võta ära vormi serv ning tõsta kook küpsetuspaberi abil serveerimisalusele. Lõika väljaulatuv paberiserv ära. Puista peale tuhksuhkrut.
Praegu kasvatatakse palju ka hilissuviseid vaarikasorte. Need on suured ja tugevad ning sobivad hästi koogi sisse.