20 tükki
Põhi
175 g võid
1,5 dl suhkrut
1 munakollane
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 sl vett
Rabarberimoos
500 g rabarberit
tilgake vett
1 dl suhkrut
Täidis
500 g kohupiima
200 g hapukoort
3 muna
1 munavalge
1 sl vanillsuhkrut
2 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
2 sl sidrunimahla
0,5 dl rabarbrimahla kompotikastrulist
Vooderda ahjuvorm (20 x 30 cm) küpsetuspaberiga.
Vahusta või ja suhkur. Lisa hulka munakollane. Sega kokku kuivad ained ja lisa segu vahule.
Sega tainasse tilgake vett ja suru ahjuvormi põhjale.
Puhasta rabareberid ja tükelda need kastrulisse. Lisa tilgake vett ja suhkur. Kuumuta segu keema, lülita pliit välja ja jäta rabarberimoos hauduma kaane alla umbes 15 minutiks.
Kata vormis olev pirukapõhi rabarberimoosiga, poti põhja jäänud vedelik hoia täidise jaoks.
Sega kokku kõik täidise ained. Kalla täidis rabarberikompoti peale.
Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas 50 minutit. Lõika jahtunud küpsetisest täisnurksed tükid.