Rabarberi-kohupiimalõigud

Kodutohter
31.05.2023
Shutterstock

Kohupiimakoogi all on mõnus ja valguv rabarberikiht.

20 tükki

 

Põhi

175 g võid

1,5 dl suhkrut

1 munakollane

5 dl nisujahu

3 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

1 sl vett

Rabarberimoos

500 g rabarberit

tilgake vett

1 dl suhkrut

Täidis

500 g kohupiima

200 g hapukoort

3 muna

1 munavalge

1 sl vanillsuhkrut

2 dl suhkrut

0,5 dl kartulijahu

2 sl sidrunimahla

0,5 dl rabarbrimahla kompotikastrulist

 

Vooderda ahjuvorm (20 x 30 cm) küpsetuspaberiga.

Vahusta või ja suhkur. Lisa hulka munakollane. Sega kokku kuivad ained ja lisa segu vahule.

Sega tainasse tilgake vett ja suru ahjuvormi põhjale.

Puhasta rabareberid ja tükelda need kastrulisse. Lisa tilgake vett ja suhkur. Kuumuta segu keema, lülita pliit välja ja jäta rabarberimoos hauduma kaane alla umbes 15 minutiks.

Kata vormis olev pirukapõhi rabarberimoosiga, poti põhja jäänud vedelik hoia täidise jaoks.

Sega kokku kõik täidise ained. Kalla täidis rabarberikompoti peale.

Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas 50 minutit. Lõika jahtunud küpsetisest täisnurksed tükid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid