Šarlott šokolaadivahuga
Kodutohter
11.11.2021
Shutterstock

Muidugi ei pea iga kord ise rullbiskviiti küpsetama, vaid selle võib ka poest osta.

8-10 tk

 

Šokolaadi-rullbiskviit

½ dl nisujahu

1 dl kakaopulbrit

2⅓ maisitärklist

8 munakollast

1 dl suhkrut

5 munavalget

 

Täidis

250 g vanillimaitselist kohupiimapastat

2 dl mustasõstramoosi

 

Šokolaaditäidis

2 dl vahukoort

200 g tumedat šokolaadi

1 dl kohvikoort

200 g vanillimaitselist kohupiimapastat

½ dl suhkrut

3 želatiinilehte

1 dl vett

 

Kaunistuseks

kakaopulbrit

marju

 

 

Sõelu kokku kuivained. Vahusta munakollased poole suhkrukogusega. Vahusta munavalged ja ülejäänud suhkur tugevaks vahuks. Kalla munavalgevaht munakollasevahuga kokku, samal ajal sega ettevaatlikult labidakesega kogu aeg. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kalla tainas õhukese kihina ahjuplaadile, kasutades abiks labidakest. Küpseta umbes 8 minutit 180-kraadise ahju keskosas.

Riputa küpsetuspaberile suhkrut. Kummuta koogipõhi selle peale ja tõmba ahjus olnud küpsetuspaber ära. Lase koogipõhjal maha jahtuda.

Määri koogikihile mustasõstramoosi ja kohupiimapastat ning keera küpsetuspaberi abil tihkeks rulliks. Tõsta külma.

Pane želatiinilehed külma veega ligunema. Sulata šokolaad kausis, mis on pandud kuma veega poti peale. Sega šokolaad kohvikoorega.

Vahusta vahukoor köögikombainis. Sulata ligunenud želatiin tilgas kuumas vees. Lisa želatiin peene nirena vahustamise ajal vahukoorele ja sega hulka sulanud ja pisut jahtunud šokolaad.

Võta rullbiskviit külmkapis ja lõika viiludeks. Vooderda kauss toidukilega ja kata biskviidilõikudega. Vala sisse šokolaadivaht, kata pealt kilega ja tõsta järgmise päevani külma.

Sarnased artiklid