Savoia kapsa rullid

Kodutohter
02.07.2024
Shutterstock

Savoia kapsa lehed on õrnemad, ega jää toiduvalmistamisel sitkeks.

umbes 20 tükki, 5-6 portsjonit

 

1 suur Savoia kapsas

3 l vett

1 tl soola

Täidis:

400 g hakkliha

2 sibulat

2 küüslauguküünt

1 sl rapsiõli

2-2½ dl keedetud odrakruupe

1 tl soola

¼ tl musta pipart

¼ tl vürtsitera

1 tl paprikapulbrit

1 tl värsket hakitud majoraani või tüümiani

1 dl praetud seeni

1 muna

2½ dl hakitud kapsa sisu

Vedelik kastmiseks:

½ dl siirupit või 2 sl vedelat mett

1 dl kapsa keeduleent

½ dl kohvikoort

paar rosmariinioksa

 

Uurista välja kapsa juur ja loputa kapsas. Keeda kapsast soolaga maitsestatud vees juur allpool umbes 3 minutit. Keera kapsas teist pidi. Eemalda kapsalehed ükshaaval pehmenemise järjekorras. Tõsta lehed sõelale nõrguma.

Haki täidise jaoks sisemised lehed. Lõika paksud leherootsud õhemaks.

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha, sibul, küüslauk ja lõpuks hakitud kapsas. Küpseta ja tõsta jahtuma.

Sega hakkliha hulka ülejäänud täidise ained ja maitseained. Tõsta igale kapsalehele sobiv kogus täidist. Tõsta lehe servad äärtest täidise peale, rulli kokku ja lao õliga määritud ahjuvormi. Määri peale osa siirupist.

Küpseta kapsarulle 225-kraadises ahjus pool tundi. Tee valmis kasmiseks leem ja tõsta lusikaga rullidele. Küpseta veel 1 tund ja kasta vahepeal leemega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid