4 portsjonit
4–6 porgandit
4 kartulit
1 lillkapsas
2 sibulat
200 g metsaseeni või šampinjone
2 küüslauguküünt
1 tl soola
musta pipart
2,5 dl köögiviljapuljongit
1 tl tüümiani
150 g hapukoort
1 sl mett
150 g sinihallitusjuustu
Koori ja tükelda porgandid, kartulid, lillkapsas. Koori ja haki sibulad, viiluta seened. Kuumuta poti põhjas tilgas õlis kõigepealt sibulaid, siis lisa ülejäänud köögiviljad ja seened, pressi sisse küüslauguküüned ja kuumuta segades 3–5 minutit.
Tõsta köögiviljad ahjuvormi. Lisa sool, pipar, puljong ja tüümian. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
Sega hapukoore hulka mesi ja murendatud sinihallitusjuust, kata vorm kooreseguga ning küpseta veel 15 minutit. Tõsta koos ahjunõuga lauale.