Seene-köögiviljavorm

Kodutohter
27.10.2024
Shutterstock

Juustuga küpsetatud köögiviljad teevad eriti maitsvaks seened.

4 portsjonit

 

4–6 porgandit

4 kartulit

1 lillkapsas

2 sibulat

200 g metsaseeni või šampinjone

2 küüslauguküünt

1 tl soola

musta pipart

2,5 dl köögiviljapuljongit

1 tl tüümiani

150 g hapukoort

1 sl mett

150 g sinihallitusjuustu

 

Koori ja tükelda porgandid, kartulid, lillkapsas. Koori ja haki sibulad, viiluta seened. Kuumuta poti põhjas tilgas õlis kõigepealt sibulaid, siis lisa ülejäänud köögiviljad ja seened, pressi sisse küüslauguküüned ja kuumuta segades 3–5 minutit.

Tõsta köögiviljad ahjuvormi. Lisa sool, pipar, puljong ja tüümian. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Sega hapukoore hulka mesi ja murendatud sinihallitusjuust, kata vorm kooreseguga ning küpseta veel 15 minutit. Tõsta koos ahjunõuga lauale.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid