Seene-spinatipirukas

Kodutohter
07.09.2021
Shutterstock

Sügisene seenepirukas, kus saab ära kasutada peenralt viimased rohelised spinatilehed.

6 portsjonit

 

150 g võid

2 dl speltajahu

1 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

½ tl soola

200 g kohupiima

 

Täidis

100 g spinatit

300 g metsaseeni (kukeseeni, puravikke)

1 väike sibul

2 tl õli

2 dl koort

2 muna

soola, musta pipart

 

Sega kõigepealt sool ja küpsetuspulber jahu hulka ja sega siis toasoe või jahudega. Lisa kohupiima ja sega tainas. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse koogivormi (Ø 24 cm) põhja ja äärtele ja pane täidise tegemise ajaks külmkappi.

Haki sibul ja seened ning kuumuta pisut pannil tilga õliga. Tõsta kaussi.

Lõika spinatilehed kääridega samale pannile ja kuumuta, kuni spinat kokku vajub. Sega seentega.

Klopi lahti munad, sega koorega ja maitsesta soola ja pipraga.

Kata pirukapõhi seene-spinatiseguga ja vala peale koore-munasegu.

Küpseta 175-kraadises ahjus 35-45 minutit. Keraalimilises vormis küpseb pirukas kauem kui metallist vormis. Pirukas on küps, kui sisu on hüübinud ja ääred on kuldpruunid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid