Seenepirukas kartulipõhjal

Kodutohter
01.09.2021
Shutterstock

Mahlane pirukas, kus saab ära kasutada eelmise päeva keedetud kartulid ja seenekastme.

4-5 portsjonit

 

200 g keedetud kartulit

50 g külma võid

90 g nisujahu

200 g külm koorene eelmise päeva seenekaste

1 muna

2 sl hapukoort

sool, pipar, till

 

Põhja tegemiseks riivi kartulid ja tükelda külm või. Näpi kõik koostisained tainaks. Vajuta tainas väiksema, umbes 20-sentimeetrise läbimõõduga pirukavormi põhja ja servadele. Pane pooleks tunniks külmkappi.

Sega külma seenekastme hulka muna ja hapukoor. Maitsesta soola, pipra ja värske tilliga. Vala täidis põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase pirukal jahtuda ja taheneda. Parimalt maitseb see leigena või toatemperatuuril.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid