Seenerisoto lillkapsariisiga
Kodutohter
24.07.2021
Shutterstock

Kui koor ja riivjuust ära jätta, sobib risoto ka taimetoitlastele.

4 portsjonit

 

500 g lillkapsast

300 g värskeid seeni (mampleid, kuuseriisikaid, puravikke)

1 väike sibul

4 küüslauguküünt

1 sl õli

5 dl vett

2 puljongikuubikut (liha, köögivilja)

2 dl koort

2 dl riivitud juustu

½ tl jahvatatud musta pipart

 

Riivi lillkapsas kas käsitsi või köögikombainis jämeda riiviga. Haki sibulad, riivi küüslauguküüned ja viiluta seened.

Prae seeni pannil, kuni vedelik on aurustunud. Tõsta kõrvale.

Lahusta puljongikuubikud keevas vees.

Pane pannile sibul ja küüslauk ning kuumuta. Lisa riivitud lillkapsas, vala vähehaaval juurde puljong. Hauta 3-4 minutit ja lisa koor ja riivjuust. Maitsesta musta pipraga.

Hauta veel pisut, kuni risoto on parajalt paks, kuid siiski voolav. Sega hulka praetud seened ja lase kaane all natuke aega maitsestuda. Kaunista rohelise sibula ja riivjuustuga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid