Singi-murulauguleib
Kodutohter
16.11.2021
Shutterstock

Toekas küpsetis, milles võib ära kasutada ka külmkappi jäänud juustujääke ning hakitud päikesekuivatatud tomateid.

1 x 900 g leib

 

Läheb vaja 900 g mahutavusega keeksivormi, mis on kergelt võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud.

300 g nisujahu, millest pool võib olla täisterajahu

2 sl küpsetuspulbrit

soola, musta pipart

100 ml õli (oliivi- või rapsiõli)

2 muna

200 ml piima

1 sl suureteralist sinepit

150 g praetud sinki, kuubikuteks lõigatult

kimp värsket murulauku või rohelist sibulat, peeneks hakitult

 

 

Sõelu jahu ja küpsetuspulber suurde kaussi ja sega juurde natuke soola ja värskelt jahvatatud musta pipart.

Vispelda teises kausis omavahel õli, munad, piim ja sinep ning sega seejärel ettevaatlikult, kuid põhjalikult jahusegule juurde. Sega tasakesi juurde sink ja murulauk, kuid väldi liigset segamist.

Tõsta tainas lusikaga varem ettevalmistatud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund või kuni leib on kenasti kerkinud ja kuldpruun ning leiva keskele torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks.

Jäta leib umbes 20 minutiks vormi jahtuma, kummuta seejärel jahutusrestile ning jäta sinna kuni täieliku jahtumiseni. Säilita õhukindlas anumas.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid