1 x 900 g leib
Läheb vaja 900 g mahutavusega keeksivormi, mis on kergelt võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud.
300 g nisujahu, millest pool võib olla täisterajahu
2 sl küpsetuspulbrit
soola, musta pipart
100 ml õli (oliivi- või rapsiõli)
2 muna
200 ml piima
1 sl suureteralist sinepit
150 g praetud sinki, kuubikuteks lõigatult
kimp värsket murulauku või rohelist sibulat, peeneks hakitult
Sõelu jahu ja küpsetuspulber suurde kaussi ja sega juurde natuke soola ja värskelt jahvatatud musta pipart.
Vispelda teises kausis omavahel õli, munad, piim ja sinep ning sega seejärel ettevaatlikult, kuid põhjalikult jahusegule juurde. Sega tasakesi juurde sink ja murulauk, kuid väldi liigset segamist.
Tõsta tainas lusikaga varem ettevalmistatud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund või kuni leib on kenasti kerkinud ja kuldpruun ning leiva keskele torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks.
Jäta leib umbes 20 minutiks vormi jahtuma, kummuta seejärel jahutusrestile ning jäta sinna kuni täieliku jahtumiseni. Säilita õhukindlas anumas.