8-10 tükki
Lillepiim niisutamiseks
1 dl sireliõisi
1 dl piima
Tordipõhi
4 muna
1,25 dl tuhksuhkrut
1 dl nisujahu
0,5 dl kartulitärklist
50 g mandlijahu
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetamispulbrit
Täidis
1 dl sireliõisi
1 dl suhkrut
2 dl vahukoort
300 g maitsestamata toorjuustu
1,5 dl sidrunivõiet (lemon curd)
Määrimiseks
võid, kookoshelbeid
Kaunistuseks
sireliõiekobaraid
Mõõda piim kastrulisse, lisa sireliõied ja kuumuta keemiseni. Jahuta ja tõsta vähemalt paariks tunniks külmkappi. Enne kasutamist vala läbi sõela.
Määri lahtikäiva põhjaga koogivorm hoolega võiga ja puista üle kookoshelvestega. Kuumuta ahi 175-kraadini.
Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, tärklis, mandlijahu, kartulijahu ja vanillisuhkur. Sõelu kuivad ained vähehaaval segades munavahu hulka.
Kalla tainas koogivormi ja küpseta ahju alaosas 30 minutit. Jahuta ja võta vormist välja.'
Mõõda sirelõied ja suhkur köögikombaini ning töötle lõiketeraga segamini.
Vahusta koor, lisa toorjuust ja sirelisuhkur.
Lõika tordipõhi kolmeks. Aseta esimene põhi tordialusele, niisuta sirelpiimaga ja määri peale kolmandik sidrunivõidest, selle peale toorjuustutäidis ja nii veel kaks korda. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi maitsestuma.
Kaunista sireliõitega.