Suitsukalapirukas

Kodutohter
10.04.2024
Shutterstock

Kevadisest suitsuräimest saab maitsva piruka.

Põhi:

100 g võid

3 dl nisujahu

1 dl piima

näpuotsatäis soola

 

Täidis:

0,5 l puhastatud suitsukala tükke (räim, latikas)

0,5 dl hakitud tilli

0,5 dl hakitud rohelist sibulat või porrut

soola, pipart

2 muna

1,5 dl koort või piima

 

Näpi toasoe või ja jahu segamini, lisa piim ja sega tainas. Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi ( 25 cm) põhja ja äärtele. Eelküpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.

Puhasta suitsukala luudest. Võib kasutada ka küpsetatud kala. Sega kalatükid hakitud tilli, pipra ja vajadusel soolaga. Pane kalatükid pirukapõhjale.

Sega kokku munad ja piim, vala kalatükkidele. Küpseta 225-kraadises ahjus veel 15 minutit, kuni täidis on hüübinud. Serveeri soojalt.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid