1 suurem seakoot
2 seajalga
2 broilerikoiba
1 suur sibul
3 porgandit
2 loorberilehte
näpuotsaga kuivatatud harakputke- või sellerilehti
10 pipratera
5 vürtspipra tera
u 1 sl soola
Pese liha hoolega külma veega puhtaks. Pane potti ja kalla peale vett nii palju, et see ulatuks 3-4 cm üle liha. Kuumuta nõrgal tulel ja seisa vahukulbiga poti kõrval. Hakka vahtu riisuma kohe, kui see koguneb. Liiguta vahepeal liha potis, et vaht pääseks ka liha vahelt välja. Riisu vahtu, kuni seda tekib, sest siis jääb sült selge.
Kui vaht riisutud, pane potti kooritud porgandid, neljaks lõigatud sibul, loorberilehed, piprad, sool ja harakputk. Keera kuumus väga madalaks ja keeda 5-6 tundi.
Tõsta liha ja juurviljad vahukulbiga vaagnale. Eemalda kondid, nahk ja rasv. Tükelda tailiha väikesteks tükkideks. Kurna puljong läbi tiheda sõela. Pane lihatükid puljongisse ja kuumuta. Maitse süldisegu. See peab olema natuke liiga soolane, sest jahtudes muutub sült kõvasti magedamaks. Lisa vajadusel soola.
Pane valmis süldikausid ja lõika põhja keedetud porgandist kettad. Tõsta kulbiga kausid täis, nii et igasse kaussi saaks parasjagu liha ja vedelikku. Lase natuke jahtuda ja tõsta külma tarretuma.
Sülditegu on paras ettevõtmine kuid tasub ennast ära, sest sült säilib külmkapis kaua ja seda saab ka vana-aastaõhtul lauale panna.