Hullult hea köögiviljapirukas

Kodutohter
20.11.2024
Shutterstock

Tüki pirukaga saab kätte päevase köögiviljaportsu.

3 suurt kartulit, kooritud, riivitud

1 sibul

1 porgand

1 paprika

õli

soola

3 muna

300 ml piima

200 g täisterajahu

1 tl küpsetuspulbrit

150 g riivjuustu

hakitud peterselli

 

Riivi kartul ja porgand, haki sibul ja paprika. Kuumuta pannil pisut õli, kuumuta kartulit, sibulat, porgandit ja paprikat õlis, kuni köögivili pehmeneb. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Sega kausis munad ja piim. Sega küpsetuspulber jahuga ning sega jahu vähehaaval muna-piima hulka. Sega köögiviljad tainaga ja jäta 15 minutiks seisma.

Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 35 minutit. Võta vorm ahjust välja, puista peale hakitud petersell ja riivjuust ning küpeta veel 10 minutit.

Vormi võib süüa nii soojalt kui ka külmalt.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid