Suvikõrvitsavorm

Kodutohter
18.08.2025
Shutterstock

Kerge ja maitsev suvikõrvitsavorm või põhjata pirukas on mõnus kerge kõhutäis.

2 keskmist suvikõrvitsat

1 tl soola

1 suur porgand

1-2 sl oliiviõli

0,5 sibulat

4 küüslauguküünt

40 g riivjuustu

peotäis hakitud peterselli

0,5 tl küpsetuspulbrit

soola, musta pipart

4 muna

120 ml piima


 

Loputa suvikõrvitsad ja riivi jämeda riiviga. Pane kaussi ja raputa peale 1 tl soola ja jäta 15 minutiks seisma. Riivi porgand peene riiviga. Haki sibul ja küüslauk.

Kalla suvikõrvits sõelale ja vajuta kuivaks.

Kuumuta sibulat ja küüslauku pannil õlis. Lisa riivitud porgand ja kuumuta umbes 2 minutit. Jahuta. Sega kokku riivitud suvikõrvits, sibul, küüslauk, porgand, jahu, küpsetuspulber, riivjuust, sool ja pipar. Sega läbi.

Sega kahvliga kokku munad ja piim ning sega suvikõrvitsaseguga. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või võiga määritud ahjuvormi ja küpseta 190-kraadises ahjus 35 minutit. Jahuta vähemalt 10 minutit, enne kui lahti lõikad.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid