Roheline lehtkapsas on kõige tuntum. See on maitsev ja seda on kauplustes ning turul müügil. Tavaliselt on lehed pakitud plastkotti. Kui kohe kõike ära ei kasuta, võib suletud koti panna sügavkülma. Jäistest lehtedest on hea toidu või smuuti sisse tükke murda.
Lillad ja punased sordid on aretatud rohelisest lehtkapsast ja nende lehed on väga dekoratiivsed. Tumeda lehtkapsa lehed on tumerohelised, peaaegu sinetavad ja lehtede pind meenutab nagu mingi eelajaloolise sisaliku kortsulist nahka. Neid müüakse eraldi või koos rohelise lehtkapsaga ühte kotti pakituna. Tume lehtkapsas on väga populaarne Itaalias. Itaalia ribollita-supi sisse käivad oad ja tume lehtkapsas. Lillat lehtkapsast kasvatatakse vähem. Selle kapsa lehed on rohelised, kuid rootsud ja lehesooned on lillad. Kõiki värvilisi kapsaid kasutatakse söögiks samamoodi nagu rohelist lehtkapsast. Lehtkapsast saab peenralt võtta veel hilissügisel, kuni külmade saabumiseni.