Põhi
100 g võid
3 dl nisu- või speltajahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl külma vett
Täidis
1 l värsket lehtkapsast, spinatit, nõgeseid või noori naadilehti (või 300 g külmutatud spinatit või 3 dl külmutatud nõgeseid või 5 dl kuivatatud nõgeseid)
100-200 g salatijuustu (fetat, kitsejuustu)
2 dl kohvikoort
2 muna
musta pipart
pisut riivitud muskaatpähklit
1 tl kuivatatud tüümiani või 1 sl värsket tüümiani
Sega põhja jaoks kokku omavahel segatud kuivad ained ja või. Lisa lõpuks külm vesi. Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi (läbimõõt 25-27 cm) põhjale ja servadele. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi. Kui teed väikesed pirukad, siis neid saab sellest kogusest neli tükki. Pane värsked lehtkapsad, spinatid või nõgeselehed korraks keeva vette, nõruta sõelas ja vajuta majapidamispaberiga kuivaks ja haki terava noaga peeneks. Sulata külmutatud spinat või nõges enne kasutamist. Kui kasutad kuivatatud nõgeseid, murenda lehed peenemaks puruks.
Klopi munad ja koor kausis läbi, lisa maitseained ja lehtkapsas, spinat või nõges. Sega nõrutatud juustutükid ettevaatlikult segades täidise hulka.
Kalla täidis pirukapõhjale ja tasanda. Puista peale veel juustutükikesi.
Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 35-40 minutit. Väikesed pirukad küpsevad 30 minutiga. Paku pirukaid soojalt koos värske salatiga.