Suvised saiad kapsapestoga

Kodutohter
01.07.2024
Shutterstock

Parim suvine võileivakate on erinevad rohelised pestod.

4 portsjonit

 

8 täisterasaiaviilu

 

Kapsapesto:

150 g varajase kapsa välimisi lehti

4 sl seedri- või piiniaseemneid

kimp basiilikut

1 küüslauguküüs

1 dl riivitud parmesani

1 dl oliiviõli

pisut soola ja musta pipart veskist

1 sl oliiviõli

pisut soola ja musta pipart

 

1. Haki kapsalehed. Tõsta piinia- või seedriseemned köögikombaini ja purusta. Lisa kapsas, basiilikulehed, küüslauguküüs ja töötle, kuni on tekkinud ühtlane pasta. Lisa õli ja maitsesta soola ning pipraga.

3. Rösti saiaviilud rösteris või ahjus krõbedaks. Määri saiadele kapsapestot ja kaunista tomati, kurgi ja basiilikuga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid