Tomatipirukas

Kodutohter
07.08.2022
Shutterstock

Kui südasuvel on tomatiuputus, võib teha neist imehead pirukat.

Põhi:

4½ dl nisujahu

½ tl soola

näpuotsatäis suhkrut

125 g külma võid

5 spl jääkülma vett

Täidis:

3 sl Dijon`i sinepit

3 dl riivjuustu

5-7 tomatit

1 tl kuivatatud basiilikut

musta pipart

3sl oliiviõli

2 riivitud küüslauguküünt

Peale:

värskeid basiilikulehti

 

Sega sool ja suhkur jahuga ning näpi tükeldatud külma võiga kõik puruseks. Lisa külm vesi ja vajuta tainapalliks. Suru tainas võiga määritud ümmarguse pirukavormi (läbimõõt 25-27) põhja ja äärtele. Tõsta paariks tunniks külmkappi.

Määri pirukapõhjale sinepit, laota peale riivjuust ja lõpuks tomativiilud. Määri peale riivitud küüslauguga segatud oliiviõliga. Puista peale kuivatatud basiilikut, soola ja musta pipart.

Küpseta 225-kraadises ahjus 20-30 minutit. Serveeri jahtunult ja kaunista värskete basiilikulehtedega.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid