Tuunikala-õunapirukas

Kodutohter
05.09.2023
Shutterstock

Ootamatu, kuid väga maitsev kooslus.

6 portsjonit

 

2 dl täisteranisujahu

1 dl kaerahelbeid

¼ tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

¾ dl õli või sulatatud võid

1 dl piima

 

Peale

1 purk tuunikala vees

2 tomatit

2 õuna

 

0,5 dl riivjuustu

2 sl murendatud sinihallitusjuustu

2 muna

2 dl piima

0,5 tl soola

musta pipart

võid vormi määrimiseks

 

Sega kõik taina ained kausis kokku. Vajuta tainas võiga määritud ahjuvormi põhja ja äärtele. Pane vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.

Vajuta õunasüdame eemaldajaga õunasüdamed välja ja lõika ümmargused õunaviilud. Kui eemaldajat pole, lõika õun sektoriteks. Viiluta tomatid. Sega kokku munad, piim ja maitseained.

Küpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Pane põhjale tomativiilud, kala, õunarõngad või -sektorid, riivjuust ja vala peale munapiim. Küpseta veel 20 minutit. Serveeri soojalt koos salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid