6 portsjonit
2 dl täisteranisujahu
1 dl kaerahelbeid
¼ tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
¾ dl õli või sulatatud võid
1 dl piima
Peale
1 purk tuunikala vees
2 tomatit
2 õuna
0,5 dl riivjuustu
2 sl murendatud sinihallitusjuustu
2 muna
2 dl piima
0,5 tl soola
musta pipart
võid vormi määrimiseks
Sega kõik taina ained kausis kokku. Vajuta tainas võiga määritud ahjuvormi põhja ja äärtele. Pane vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.
Vajuta õunasüdame eemaldajaga õunasüdamed välja ja lõika ümmargused õunaviilud. Kui eemaldajat pole, lõika õun sektoriteks. Viiluta tomatid. Sega kokku munad, piim ja maitseained.
Küpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Pane põhjale tomativiilud, kala, õunarõngad või -sektorid, riivjuust ja vala peale munapiim. Küpseta veel 20 minutit. Serveeri soojalt koos salatiga.