Vegan tom kha supp

Kodutohter
03.01.2022
Shutterstock

Pärast sealiha ja verivorste kulub ära üks vürtsikas supp.

4 portsjonit


 

1-2 sidrunheina või

1 tl sidrunheinapastat

1 väike sibul

3 küüslauguküünt

1 sl riivitud ungverit

1-3 tšillikauna

100 g seeni

1 sl õli

2 sl karripastat või

1 tl karripulbrit

1 l köögiviljapuljongit

1 purk (400 g) kookospiima

2 laimi mahl

1 laimi riivitud koor

1 purk prustatud tometeid

2 sl sojakastet

2 tl suhkrut


 

Lisaks

1 pakk (250 g) tofut

200 g brokoliõisikuid

hakitud koriandrit

 

Koori sidrunhein ja tambi sisu katki ja peeneks. Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Koori ja riivi ingver, haki tšillikaunad ja seened.

Kuumuta sidrunheina, hakitud sibulat, küüslauku, ingverit, tšillit ja seeni paar minutit poti põhjas kuumas õlis. Lisa karripasta või karripulber ja kuumuta viis minutit.

Lisa köögiviljapuljong, kookospiim, riivitud laimi koor, purustatud tomatid, sojakaste, suhkur ja keeda paar-kolm minutit. Lisa laimimahl ja vajadusel maitsesta soolaga.

Tükelda tofu ja lõika brokoli väikesteks õisikuteks. Lisa supile ja keeda kolm-neli minutit. Kes soovib toekamat suppi, võib lisada ka peotäie punaseid läätsi.

Serveerimisel võib lisada hakitud koriandrit, tšillit või röstitud maapähkleid või pisut kookospiima.

 

Tšillit võib lisada just nii palju, kui tulist suppi keegi välja kannatab.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid