Põhi
150 g võid
2 dl nisujahu
2 dl spelta- või täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl vett
Täidis
3 sl toorjuustu
2-3 suvikõrvitsat (peenikest)
4-5 tomatit
150 g juustuviile
tüümiani, basiilikut
õli
soola, musta pipart
Sega küpsetuspulber jahuga. Näpi või jahuga segamini ja lisa vesi. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse vormi põhja ja servadele ning tõsta natukeseks külma. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Viiluta suvikõrvitsad ja tomatid. Laota tomativiilud vaaganale ja maitsesta soola ja pipraga. Pruunista suvikõrvitsaviile pannil tilga õliga.
Määri pirukapõhjale toorjuustu. Lao kihiti ringiratast suvikõrvitsa-, tomati- ja juustuviile. Vahele võib puistata meelepärast ürti. Tilguta peale pisut õli.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.
Pirukapõhjaks võib kasutada ka külmutatud tainast. Pirukasse sobivad tihedad lihatomatid, millest ei tule palju vedelikku.