Värviline pirukas

Kodutohter
24.08.2023
Shutterstock

Pirukas näeb efektne välja ja seda on imelihtne teha.

Põhi

150 g võid

2 dl nisujahu

2 dl spelta- või täisteranisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

2 sl vett

Täidis

3 sl toorjuustu

2-3 suvikõrvitsat (peenikest)

4-5 tomatit

150 g juustuviile

tüümiani, basiilikut

õli

soola, musta pipart


 

Sega küpsetuspulber jahuga. Näpi või jahuga segamini ja lisa vesi. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse vormi põhja ja servadele ning tõsta natukeseks külma. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Viiluta suvikõrvitsad ja tomatid. Laota tomativiilud vaaganale ja maitsesta soola ja pipraga. Pruunista suvikõrvitsaviile pannil tilga õliga.

Määri pirukapõhjale toorjuustu. Lao kihiti ringiratast suvikõrvitsa-, tomati- ja juustuviile. Vahele võib puistata meelepärast ürti. Tilguta peale pisut õli.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.

Pirukapõhjaks võib kasutada ka külmutatud tainast. Pirukasse sobivad tihedad lihatomatid, millest ei tule palju vedelikku.

Sarnased artiklid